20.10.2017

Kjære, tiden har visst kommet for å skrive dette brevet. Jeg tror ikke det er så mange sider igjen av boken om meg, og jeg vet vel hvordan den kommer til å slutte nå. Den ble kanskje ikke helt som jeg hadde håpet på, men det er en historie likevel. Jeg har blitt en gammel mann på 85 og det er nok ingen overraskelser igjen. Vet ikke om jeg kunne gjort valg som hadde endret livet på noen meningsfylt måte, eller om det bare måtte bli som det ble.

Da jeg var ung stolte jeg på at tiden ville løse alle problemer. Jeg trodde tidevannet ville bringe oss sammen. Jeg tok visst feil og livet har snart ikke mer tid å gi meg. Men jeg har ikke måttet ofre særlig, og fått mer enn jeg har krav på. Jeg har ikke levd et bemerkelsesverdig liv, og få vil nok huske meg. Men jeg tror de som gjør det vil ha gode minner. Håper du ville vært stolt over hvem jeg har vært.

Det sies at det finnes en for alle der ute. Hvis det er sant, håper jeg du fant kjærlighet, selv om jeg ikke fant deg. Det ville smerte meg om du også måtte kjenne på dette savnet. Jeg prøvde, men kanskje prøvde jeg ikke hardt nok. Gikk jeg ned feil gate, eller åpnet jeg feil dør? Har våre stier noen gang krysset hverandre? Det har vært mange søvnløse netter hvor jeg har lurt på hvor du var. Om du kunne se den samme månen som meg, kanskje fra andre siden av jorden, eller bare på den andre siden av veggen. Alt har føltes for langt.

Jeg har ofte tenkt på hva som kunne ha vært. Hva var den første sangen vi danset til, og ville du ha ledd av mitt manglende talent? Sa du ja første gangen jeg fridde, eller måtte jeg overtale deg? Ville vi ha fått barn, og hva hadde jeg følt første gang jeg holdt dem? Hadde jeg vært bestefar i dag? Dagdrømmer er vel også en form for minner…

Kjære, jeg vet ikke hva du heter eller hvordan du ser ut, men jeg vil du skal vite at jeg elsker deg av hele mitt hjerte. Hvis livet mitt virkelig var en bok, skulle den første linjen være:

Dedikert til min elskede - hvem hun enn er.

Notater: Vis

Denne startet som en sangtekst som het "Sorry I never found you". Begge handler om noen som aldri fant den store kjærligheten.