17.12.2016

En plate settes på, jeg kjenner godt denne sangen. Har hørt den før. Vakre toner i moll nikker gjenkjennende til det jeg føler nå, og sier “velkommen hjem, gamle venn”. Så sitter vi her igjen, følelsen og jeg. Et lite hjerte, på et lite sted, i et lite land. Og alt er OK.

På en tom eske skriver jeg navnet ditt. I svart tusj på brun papp kjenner jeg det knapt igjen. Det siste du sa er det første jeg tar frem. Det er fortsatt fuktig av tårene fra vår beherskede gråt. Du sa at jeg fortjener bedre, men uttrykket er like tomt som esken det plasseres nederst i. Det neste som skal legges i er mine feil og mangler. Alle de måtene jeg ikke var det som skulle til. Lett å bli glad i, vanskelig å elske. Man rister det av seg før erkjennelsen kommer. Alt er OK.

Alle de fine tingene du sa pakkes forsiktig inn i silkepapir. De er fortsatt glatte i overflaten og deilige å ta på. Er jeg fremdeles den samme som du sa dette til? Ja, det er viktig at tvilen ikke slipper til. Noe skimrer i øyekroken og fanger oppmerksomheten min. Det er smilet og øynene. Som glitrende krystaller forvandler de lyset til millioner av farger som fyller rommet. Men så blekner de igjen i mangel på lys. Ute skinner solen, inne skyer det til. Minnet er vakkert, men gjør litt vondt nå. Alt er OK.

Det siste som legges i, er den biten av meg som du tok med deg. Nå tilhører den deg, og jeg er glad at det var akkurat du som fikk den. Den var nok alltid ment for deg. Tomrommet legges på toppen, og lokket settes på. Esken er tung, men jeg vet at den blir lettere etterhvert som jeg går. Opp trappene og inn på loftet kommer vår reise til sin endestasjon. Dette er vårt stille farvel. Det er vel OK.

Jeg blir stående i døren. I den dunkle belysningen ser jeg flere esker, flere navn. Det er her på loftet jeg gjemmer mitt savn. Innerst inne vet jeg at jeg skal tilbake hit, men innen den tid skal man tro og håpe igjen. Det er slik dansen går; ett skritt frem, ett tilbake. En plate settes på… OK.

Notater: Vis

Noen ganger, når man har vanskelige følelser, lyver man til seg selv og omverdenen om hvordan man har det.